Feng Shui At a Distance

Feng Shui At a Distance / SpaceLifts is a powerful, yet cost effective vehicle to enhance or rebalance energy in any space. This beautiful alchemy reflects both Eastern & Western approaches. Design concepts are often used to activate Feng Shui principles. Space Clearing can also be implemented to remove stagnant or negative energies remaining from previous owners or following a divorce, death or illness. This can clear the slate for new beginnings!

All consultations begin with a call or an email. Skype is the optimal vehicle to provide a more personal communion for your consultation or while we explore your goals, aspirations and gather information to create your Feng Shui Statistics and Success Directions. A Feng Shui Questionnaire can also be provided to allow you to further clarify the areas in your life most needing of enhancement and activation. You then send Hartspace photos of each room of your home and a floor plan with directions, which can be accessed by using your Smart phone’s compass. All of this vital information is assessed, which inspires remedies, design concepts, color palettes and your optimal bed and desk placements. [ Continue Reading ]

During your consultation via Skype, we discuss all of the above in detail and how each remedy or enhancement targets your goals. You receive a prioritized list of remedies and design concepts as well as some excellent Hartspace resources to support your process. A follow up consult will be scheduled for a month later so you may ask questions regarding your enhancements, design elements or resources and can also discuss your progress. This can be a very creative process, so trust your instincts and enjoy the journey!

"Your "At a Distance" Feng Shui consultation enabled me to create miraculous changes in my life, including the purchase of a fabulous new home and a buyer for my current home almost effortlessly! Thank you Allegra for your gifts and guidance!" - Pam A. NYC Financial Advisor

[ Back To Top ]

Click Here To See
BAGUA

Before

After

Bathroom

Before—The Window here is intact and bath products are exposed on open shelving.
After—The Window having been removed due to construction next door, is remedied by introducing more of same stone tiles for the alcove where the window once existed. This created a seamless transition and more Spa-like appearance. A teak door was also designed to conceal the bath products and compliment the teak shower floor.

Before

After

Bedroom

Before— The Window here is intact, offering Eastern views, sunrises, natural light and fresh air.
After—With the Window now removed due to construction next door, a large Autumn Landscape Photo with depth has been hung in its place as a remedy. This image offers both a sense of expansion and connection with Mother Nature. Additional overhead lighting was also introduced with dimmer capability.

Before

After

Kitchen

Before—Here the kitchen is totally open to both the living room and dining room with little attention to beauty.
After—The Shoji Screen offers a graceful separation, introducing more serenity and elegance. Now, the kitchen counter and some appliances are no longer in view. Certainly, if high end appliances and attention to detail are in place, you may choose to leave every thing open.

Before

After

Bedroom

Before—Here you see a bedroom with open bookshelves facing the bed. Ideally a bedroom's focus is about sleep, serenity and romance. In cities where space is at a premium and rooms multipurpose, creativity is invaluable. Preferably books should be less abundant in a bedroom and topics more relaxing or uplifting rather than work-driven or angst producing!
After—For an easy cost effective remedy a curtain was created, concealing the books, softening the landscape, but still allowing access. This adjustment is particularly beneficial at night as it supports more relaxation, romance, and deeper sleep. The fuchsia bed cover introduces more warmth and the fire element.

Before

After

Living Room

Before—Here you see a small T.V. exposed at all times.
After—As an enhancement, a second partition was created to sit directly in front of the original, able to slide left or right. Now the T.V. Is concealed when not in use and a beautiful painting with depth is in view, creating a sense of expansion, adding more beauty and interest to the room. Also, Privacy can be provided to occasional guests, as a home office located behind the partition offers a Murphy Bed.

Before

After

Living Room Partition - Close Up

Before—The Partition here is moved to the left, revealing the larger T.V.
After—The Partition, now closed, conceals the T.V. and offers a lovely painting as the focal point, conducive to entertaining or providing a more elegant presence.

Before

After

Home Office

Before—Here the Window is intact, offering Eastern views, natural light, fresh air and cross ventilation.
After—Once the Window was removed, due to construction next door, a wood wall was created to connect with the existing wood wall to its right, offering a seamless, elegant transition. To balance this new design element the closets, originally a soft grey, were faux painted a rich metallic grey. Additional lighting was introduced to make up for the loss of natural light and a large Autumn landscape photo was placed against the back wall to provide color, depth and more life.

Before

After

Staging for Condo Sale - Kitchen

Before—In Feng Shui, the Entry is known as "The Mouth of Chi", where the energy enters, and is considered very important in a home or business. Here is where a mood is created and "intention" placed. On entry, the kitchen in view, is unadorned with basic appliances. Neither location nor it's dull appearance is auspicious!
After—Despite a small budget and one day to Stage, a colorful collection of fruit, olive oils and a little greenery in a fiery vase were dispayed to create a sense of welcoming and life. It's Interesting to note, that with this group of products all five elements were introduced with color alone. This will also allow potential buyers to visualize themselves living and preparing food in this apartment.

Before

After

Staging for Condo Sale - Dining Room

Before—Here the Dining Room appears dull. The heavy window treatment diminishes light and looks dated. The Mirror, although attractive, is poorly placed as it reflects primarily, a blank wall and the kitchen. Ideally, mirrors are best utilized when reflecting views, art or an object of beauty.
After—With the heavy window treatment now removed, more natural light is provided, creating a more open and contemporary feel. The mirror has been relocated to the living room and replaced with a painting introducing some missing elements, particularly fire, which was sorely missing. The bowl of yellow pears on the table further brightens the room and adds more life!

Before

After

Staging for Condo Sale - Entry of Living Room with Hutch & Mirror

Before—The Hutch and two Botanical prints are a bit dull and small in scale in relationship to the size of the room. The dominant elements here are Earth and Wood but thankfully there is a white ceiling and trim, the Metal element, the reductive element for Wood. Note the heavy window treatment to the right.
After—As you can see, the large Mirror, relocated here with the Turquoise Vase, creates a more dramatic presence in the room.. The mirror now reflects more light, terrace and city views rather than a blank wall and the kitchen. The pop of color in the vase with tiny white blossoms introduces more life and creates a connection with Mother Earth, so critical for city dwellers. Note the difference now that the heavy window treatment has been removed, offering more natural light and a more contemporary look.

Before

After

Staging for Condo Sale - Living Room

Before—The Living Room looks dull, heavy, earth and wood dominant. There are water elements expressed in the glass side and coffee tables. The Metal element is introduced with the light fixtures, table frames and white ceiling, but there is no fire represented here. The Botanical Prints are also too small in scale for the size of the room and furniture.
After—Here the Living Room offers more Balance by introducing the Fire Element with the furniture, accessories and imagery. The art prints now are proportionate to both the furniture as well as the scale of the room. The tree adds life in the corner and according to the Western approach to the Bagua is well placed in the Wealth area of the living room.